Under 63 år

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape

For at blive A-kasse medlem, skal du have bopæl og ophold i Danmark og være mellem 18 og 63 år. Desuden er det et krav, at du er lønmodtager, selvstændig, nyuddannet, værnepligtig og som medlem af en kommunalbestyrelse eller Folketinget. Det er frivilligt, om du vil være medlem af en A-kasse, og du skal selv sørge for at søge A-kasse optagelse. Fordelen ved at være medlem af en A-kasse er, at du får dagpenge, og desuden er der en række andre medlemsfordele, som eksempelvis rabat på forsikringer og ferierejser eller medlemskab af indkøbsforeninger. Se mere om fordelene ved at læse om den enkelte A-kasse.

Som A-kasse medlem skal du hver måned indbetale et kontingent. Kontingentsatsen svinger meget, og der er over 1.000 kroners forskel i årskontingentet på den billigste og dyreste a-kasse.

Her på siden kan du sammenligne priserne mellem de enkelte A-kasser, for at se hvilken A-kasse, der er billigst. Hvis du ikke indbetaler kontingent, kan det have store konsekvenser. Hvis du betaler for sent, bliver du udelukket fra dagpenge i 7,4 timer. Hvis indbetalingen helt udebliver, kan du i sidste ende blive slettet som medlem af A-kassen.

Alle A-kasser udbetaler det samme i dagpenge. Til gengæld er der forskel på prisen og den enkelte a-kasses viden om arbejdsmarkedet. Husk, at du altid kan skifte A-kasse og bevare din anciennitet.